Starten

Utvecklingsarbetet inleddes av ett tjugotal företagare hösten 2003. Alla hade olika bakgrund och kompetenser, bland annat från näringslivet, offentlig- och utbildningssektorn. De flesta hade genom åren deltagit i olika typer av ledarskapsutbildningar och upplevt att kurserna gett tillfälliga lyft, men att man allt eftersom ”ramlade” in i gamla invanda hjulspår igen.

Beslut togs att utveckla en grund för personligt ledarskap med individuella verktyg som gör att man på egen hand kan coacha sig själv och fortsätta öka flytet i arbetet och vardagen. Konceptet bygger på att var och en kan välja att mer aktivt vara ledare i sitt liv och att alla har något viktigt att bidra med.

Fokusfrågorna var flera:

  • Hur kan man bäst använda sina olika kompetenser och erfarenheter till att utveckla en sund, stadig grund som bidrar till ökat personligt ledarskap?
  • Hur kan personligt ledarskap bidra till ett ökat samarbete?
  • Hur kan man samarbeta fritt från dolda agendor och olika spel?
  • Hur kan personligt ledarskap och samarbete leda till ökat flyt på jobbet och ökat individuellt välbefinnande?
  • Hur kan man fatta beslut som leder till långsiktig hållbarhet – ekonomiskt, ekologiskt och socialt?

– Oj, tänk att jag mår så här bra genom att se igenom mina egna spel och vanor och genom att göra än mer medvetna val, ta personligt ledarskap. Det fungerar verkligen!

– Aldrig hade jag trott att det är möjligt att vara så likvärdiga i en styrelse och ha så kul genom att respektera varandras pusselbitar. Ett plus ett blir mycket mer än två! Den stora skillnaden är att ingen sitter på sina höga hästar, drivs av själviska eller dolda agendor. Vilket flyt det blir!

Tillbaka till ”Om företaget

Comments are closed.